Hildegarda z Bingen 14 lat(a), 9 mies. temu
|
|
Hildegarda z Bingen[1][2][3][4][2][2][2]
|
|
|
|
|
Hildegard von Bingen - Kyrie Eleison 14 lat(a), 9 mies. temu
|
|
|
|
|
|
|
Re: Hildegarda z Bingen 13 lat(a), 6 mies. temu
|
|
Witam cie lula322
Mozesz mi prosze napisac gdzie znalazlas taka dokladna date urodzenia Hildegardy?
Chce tylko jeszcze dodac ze najlepsze, co ta nadzwyczajna kobieta po sobie pozostawila to jej recepty , ktore sa do dzisiaj wykorzystywane, przez wielkich producentow lekowi innych produktow na bazie roslin.Zostawila duzo recept na bazie kasztanow , nie tylko owocow ale tez lisci , patykow , galazek i kory.
Pozdrawiam Antares
|
|
Antares
Nie mam butow, pani nie kupila, mowi ze kryzys
|
|
|
Re: Hildegarda z Bingen 13 lat(a), 6 mies. temu
|
|
|
|
|
|
|
Re: Hildegarda z Bingen 13 lat(a), 5 mies. temu
|
|
Witaj lula322
Znalazlam inne daty urodzenia 17.08.1098 22.50 LMT
Niestety nie moze sie to zgadzac, ani twoje, ani moje daty nie sa zgodne.
Mamy przeciez date jej smierci i to musi byc widac w horoskopie , ale poza lilith nic nie jest zgodne , a lilith to za malo.
Po za tym mam ksiazke od jednego profesora: Eduard Gronau, rok wydania1985, o zyciu naszej Hildegard, ksiazka ma 447 stron i jest doskonale napisana , autor zadal sobie wiele trudu w poszukiwaniu roznych zrodel. A wiec on pisze, ze na jednym dokumencie , ktory egzystuje, na nazwisko ojca rodziny
akt urodzin z roku 1127 pochdzacy z zamku Merxheim im Nahetal, ze jego zona Mechthild urodzila jako 10 dziecko bardzo slabowite dziecko i nadano jej imie Hildegard.
Poza tym stoja w dokumencie imiona trzech braci i czterech siostr.Pozostale rodzenstwo nie jest wpisane. Hildegard byla bardzo slabym i chorowitym dzieckiem i pomimo to osiagnela bardzo dlugi jak na te czasy wiek.Ksiazka opisuje dokladnie o jej widzeniach i rozmowach z Bogiem, miala tez kontakty z wyksztalconymi mnichami , byli to szczegolni ludzie jak na te czasy. Moze mozna by bylo obliczyc jej dokladna date urodzin i tez godzine . Co ty nato ? To tylko mala propozycja, pewnie by sie przydala do dalszej nauki.
Pozdrawiam cie serdecznie . Antares
|
|
Antares
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
.....Wierze ci ze nie masz czasu , to tylko poczytaj, tak troche dla wspolnej nauki.A wiec ,jak poloze jej horoskopo , na te moje daty , czy tez twoje daty , i tranzytuje dzien jej smierci , nie dojde do ladu , bo widoczna jest tylko Lilith , a to za malo.
Przyznaje, ze troche mnie to fascynuje. Pewnie nie zgadza sie absolutnie jej data.
Sprobuje troche sie tym zajac , a jak cos madrego wymysle , to ci napisze.
Rob swoje sprawy i zycze ci oczywiscie wszystkiego co ty sobie zyczysz . Antares
|
|
Antares
|
|
|
|