17 lat(a), 3 mies. temu
|
|
Chcialabym zapytac sie, choc wstyd przyznac do niewiedzy, ale jak to wlasciwie jest z tymi tranzytami Marsa? Uscislajac pytanie - chodzi mi o osoby, w kosmogramach ktorych Mars jest wyszczegolniony, znaczacy, czyli albo na Ascendencie - jak u mnie i u baardzo wielu znanych mi osob, albo daje jakies niesamowite aspekty np opozycje lub koniunkcje do Saturna... moja wiedza astrologiczna oparta jest przede wszystkim na ksiazkach A. von Pronay, i jasne jest dla mnie, ze jest on czarnowidzem jesli chodzi o Marsa, o Saturnie nie wspominajac. Wiec przechodzac do szczegolu: teraz wlasnie Mars bedzie aspektowal Saturna koniunkcja w choroskopach ludzi z rocznikow 1971, 1972, za ok 10 dni 1973 i dalej, wiec moze ktos z Was zwrocil na te planete uwage? Chce wiedziec czy rzeczywiscie jest to taki straszliwy aspekt prowadzacy do klutni, zranien, bledow wyniakajacych z porywczosci i nadmiaru energii, niemoznosci jej kanalizowania i agresji a o dziedzinach zycia, na ktorych by sie to odbilo powiedzialyby domy, w ktorych ma miejsce tranzyt oraz domy opozycyjne. czy tak? Moze jest choc promyk nadziei, ze aspekt da cos dobrego, jakies glebsze zrozumienie spraw pozniej, po fakcie, nie wiem...
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2009/12/13 00:37 Przez stargazer.Powód:
|
|
Re: Dzien dobry czy zastalem Marsa? 17 lat(a), 3 mies. temu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Chce wiedziec czy rzeczywiscie jest to taki straszliwy aspekt prowadzacy do klutni, zranien, bledow wyniakajacych z porywczosci i nadmiaru energii, niemoznosci jej kanalizowania i agresji<
|
|
|
|
|
|
|
Dziekuje!, to odpowiedz pocieszajaca. I pouczajaca. Nie ma sensu szukac wielkich tragedii na niebie. Natomiast rzeczywiscie mam niepewna sytuacje nazwijmy to towarzyska w pracy choc do niedawna myslalam, ze nigdy nie pracowalam w lepszym miejscu i wsrod lepszych ludzi. Aspekt bedzie na granicy VI i VII domu wiec zarowno praca jak i ludzie bliscy oraz otwarci wrogowie tutaj wchodza w gre. No coz zobaczymy! w przyszlym tygodniu Mars powinien osiagnac 13 stopien blizniat. Dodam, jest to od razu opozycja do urodzeniowego marsa, wiec juz teraz staram sie pracowac nad soba, wypowiadac lagodnie, budowac w sobie cierpliwosc, usmiechac sie do wszystkich, rozumiec bledy i slabosc innych ludzi oraz uczyc przebaczania i nie osadzac pochopnie (strzelcowy mars!). Dam znac, jak sie to rozwiazalo moze ktos przeczyta ku przestrodze :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Czy moge zapytac czy kwadrature masz tak samo polozona jak terazniejsza tranzytowa? Tzn czy bedzie to koniunkcja do Saturna urodzeniowego zarazem? Bo jesli tak to godne jest rozwazan.
Czyli Saturn w lwie a Mars w skorpionie lub byku albo Saturn w pannie a Mars w Strzelcu lub Bliznietach.
Jakie domy?
Ciekawosc moja jest powodowana silna zaleznoscia mojego horoskopu od Marsa i Saturna. Chetnie wymienilabym sie informacjami.
O ile wiem koniunkcje dzialaja najsilniej, slabsze odrobine sa opozycje a jeszcze slabsze kwadratury. Wiec nie byloby tak zle. Gdy jednak dochodzi tranzyt jeszcze innej planety lub gdy jeszcze jedna planeta bierze udzial w h. urodzeniowym - tak jak u Ciebie Mars! - wtedy sytuacja powinna byc dokladniej zbadana.<
|
|
|
|
|
|
|
wiec juz teraz staram sie pracowac nad soba, wypowiadac lagodnie, budowac w sobie cierpliwosc, usmiechac sie do wszystkich, rozumiec bledy i slabosc innych ludzi oraz uczyc przebaczania i nie osadzac pochopnie (strzelcowy mars!)<
|
|
Michor
|
|
|
|