Witamy, Gościu Serdeczny
ProszÄ™ zaloguj siÄ™ albo zarejestruj.    Nie pamiÄ™tasz hasÅ‚a?

Aspekty
(1 wejść) (1) Gość
W dółStrona: 12345678
TEMAT: Aspekty
*
Re: Aspekty 14 lat(a), 2 mies. temu  

Oczywiscie, ze latwiej i wygodniej jest poruszac sie po astrologii wg regul astrologii klasycznej, bo nia rzadza okreslone prawa, odtad dotad. Humanistyczna nie odrzuca regul klasycznej, lecz niekiedy zastanawia sie nad drobnymi niuansami, ktorych juz wytlumaczyc klasyczna nie moze.
Astrologia klasyczna mowi, ze caly kawalek pistacji smakuje jak pistacja, a humanistyczna, owszem ten kawalek ma smak pistacji, ale na jego brzegu wyczuwa sie smak czekoladyZmierzam do tego, ze dla mnie nie jest sprawa tak oczywista jak dla Ciebie, brak aspektu miedzy planetami znajdujacymi sie na granicy znaku, gdy odleglosc katowa miedzy nimi wyraznie wskazuje aspekt"trygon" Merkury Bliznieta - Uran Panna i trygon Merkury Bliznieta - Uran Waga oraz Mekury Byk - Uran Panna? <
lucy
graphgraph
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Ostatnio zmieniany: 2010/09/29 07:31 Przez lucy.
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

lubeka
graphgraph
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Lucy, podsumowujac:

Jesli Merkury znajduje sie w pierwszych stopniach Bliznieta a Uran w dwoch ostatnich Panny, uznaje ten aspekt jako trygon w zywiole powietrza Bliznieta-Waga.
lubeka
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/09/29 11:22 Przez lubeka.

Ps. W odroznieniu od Ciebie czytam wielu klasykow, ale z pracami Frawleya, ktorego tak goraco mi polecasz, na pewno w niedalekiej przyszlosci zapoznam sie.
Zacytuje fragment artykulu Jarka Gronerta "Znaki Zodiaku i ich podzial na czesci"1. ?

bo jestem bardzo ciekawa jak to widzisz
lucy
graphgraph
Ostatnio zmieniany: 2010/09/29 11:42 Przez lucy.

Lucy, oczywiscie, ze dyskutujemy czysto teoretycznie.

Ja rowniez sprawdzilam efemerydy i na dzien 13.06.1969 r. Uran w retro znajdowal sie 29*53' Panny, a retrogradujacy Merkury 3*37' Bliznieta. Wg mnie miedzy Uranem a Merkurym wystepuje trygon, mimo niezgodnosci w zywiole. Cytowalam w poscie wczesniejszym Gronerta, ktory pisze wyraznie, ze " w ostatnich stopniach Zodiaku przejawiaja sie juz cechy znaku nastepnego ". Tu Uran w ostatnim stopniu Panny nabiera cech znaku nastepengo, czyli Wagi. Dlatego dopuszczalne jest przyjecie zachodzacego aspektu miedzy Uranem a Merkurym w tym przypadku.

To jest moja odpowiedz na Twoje pytania.
lubeka
graphgraph

Cytowalam w poscie wczesniejszym Gronerta, ktory pisze wyraznie, ze " w ostatnich stopniach Zodiaku przejawiaja sie juz cechy znaku nastepnego Konsumujemy jeden kawalek o smaku pistacji od strony, gdzie sasiadowal z czekolada. Ty nie wyczuwasz subtelnych resztek czekolady, a ja tak.

To jest moja odpowiedz na Twoje pytania

pozdr Lucy
lucy
graphgraph

lubeka
graphgraph

Do góryStrona: 12345678